Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

SVT-veteran gör hiphopserie på Youtube

Publicerad: 19 mars 2014, 15:45

Lars Bermann.

Den dokumentära webbserien "Klicken heter MMD" hade Youtube-premiär i måndags. Det är den förre SVT-producenten Lars Bermann som ligger bakom satsningen.


Ämnen i artikeln:

Youtube

I över ett halvår har Lars Bermann följt medlemmarna i hiphopgruppen Mekk my day (MMD) och dokumenterat deras liv på scen och privat.  

Lars Bermann beskriver själv tv-serien som ett entusiastprojekt han inte tjänar några pengar på.

– Det görs mycket webb-tv just nu, där stora företag som Citygross gör produktioner. Det börjar hända saker på den här fronten och det är kul. Jag ser nätet som en naturlig plattform för egen marknadsföring, säger han.  

Han har försökt skildra vänskap, kärlek och livet mellan killarna i gruppen.  

– Jag har träffat dem regelbundet och blivit accepterad i gruppen. De bryr sig inte så mycket om kameran.  

Vad är syftet med serien?
– Mitt mål är inte att göra en dokumentär om hiphop utan snarare skildra killarna och deras liv. Att bli peppad och berörd när man märker att det inte är lätt att vara kreatör och kämpande musiker. Man får en stark känsla för de här killarna.

Varför valde du webbtv-formatet?
– Mycket av materialet har ett bäst före-datum, därför passade det som en serie på nätet. Men självklart vill jag att en stor aktör ska upptäcka serien, tycka att den är intressant och distribuera den.

Lars Bermann jobbade som producent på SVT under 20 års tid och gjorde mycket musikprogram. Han säger själv att konkurrensen ser helt annorlunda ut i dag jämfört med förr i tiden.  

– Men det är en positiv utveckling. En sak som kan göra att man skiljer sig från andra i dag är att skapa material som är oregisserat och oarrangerat. Det har jag gjort här, vilket lett till en uppriktig skildring av de här killarna.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

Youtube

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.