Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

SVT vill ge tittarna gratis klassiker

Publicerad: 28 januari 2011, 10:51

I onsdags beslutade riksdagen att det ska bli enklare att hantera upphovrätten för Public-Serviceföretagen. Resume.se har pratat med Lena Glaser, chefen för SVT Interaktiv för att få inblick i framtiden för tittarna.


Ämnen i artikeln:

Lena GlaserSVT

Vad innebär lagändringen för SVT?

– Innan har det varit extremt svårt rent praktiskt att förhandla individuellt med upphovsmännen om att lägga ut arkivmaterial på webben. Vi får en möjlighet att förhandla med en motpart istället för att söka upp den enskilda upphovsmannen. Vi har haft vårt första möte med Copyswede. Men vet ännu inte vad det kommer att handla om för rättighetskostnader.

Kommer tittarna att få se arkivmaterialet gratis?

– Vi tittar med en utgångspunkt att allt ska vara gratis.Men vi vet inte ännu hur mycket material vi ska lägga ut och i vilken form.

Vilken blir det största glädjeämnet för tittarna?

– Det finns en massa program att se igen. Tänk dig att få tillgång till alla gamla julkalendrar eller dramaserier.

Lagändringen träder i kraft 1 april i år. När kommer tittarna få tillgång till klassikerna?

– Att tro att vi är klara att börja lägga ut material redan till våren är orealistiskt. Det här är en långsiktig satsning. Vår ambition är att sjösätta projektet så fort som möjligt.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Lena GlaserSVT

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.