Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Sydafrikanerna kan tuta ut

Publicerad: 15 juni 2010, 07:31

Tyvärr, alla Vuvuzela-hatare. Det kommer råda fullt blås på läktarna även i fortsättningen under fotbolls-VM. Efter kritikstormen meddelade arrangörerna idag att instrumentet inte kommer förbjudas. – Bara en minoritet är emot Vuvuzelas. Antingen älskar du eller så hatar du dem. I Sydafrika älskar vi dem, säger VM-talesmannen Rich Mkhondo till BBC.


Ämnen i artikeln:

Fotbolls-VM

Foto: AFP PHOTO / JAVIER SORIANO.

Tittarna har rasat, journalister har rasat, spelare på plats är förtvivlade och kan varken sova eller prata med varandra. Allt handlar om en ettrig plasttrumpet som fått omvärlden på knä – vuvuzelan.

Som Resumé tidigare har skrivit har ett förbud diskuterats på högsta arrangörsnivå men idag meddelades att  inget förbud kommer utlysas.

Rich Mkhondo förklarade att vuvuzelorna är inflätade i den sydafrikanska historien och kommer därför även fortsatt att tillåtas på läktarna.

De är faktiskt inte hatade av alla påpekar han, bara en minoritet.
– Låt oss inte tala om det som bara ett sydafrikanskt instrument. Vuvuzelan är nu ett internationellt instrument. Folk köper dem och packar dem i sina resväskor för att ta med dem hem, säger han till BBC.

Ove Gustafsson

Ämnen i artikeln:

Fotbolls-VM

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.