Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

"Synd att inte få göra landskamperna"

Publicerad: 12 januari 2010, 20:06

TV4 snuvar MTG/Viasat på fotbollslandslagets hemmalandskamper. – Synd att inte få göra landskamperna, det har varit väldigt roligt, säger Viasat-ankaret Ola Wenström, tidigare på TV4.


Ola Wenström.

TV4:s köp av svensk fotboll – samtliga landskamper på hemmaplan för damer och herrar,  allsvenskan för både damer och herrar, superettan, cupfotboll samt exklusiva magasinsrättigheter – rör om i rättighetsgrytan.

MTG har tidigare sänt Sveriges hemmalandskamper – nu blir de av med de rättigheterna från och med 2011.

– Det har varit jätteroligt att jobba med landskamperna, själv är jag väldigt intresserad av det, så det är givetvis synd att inte få göra det. Men rättigheter kommer och går. Det är inte helt överraskande. TV4 är en av två stora spelare på marknaden och de har både tappat och fått allsvenskan de senaste åren, säger Ola Wenström.

Han lämnade TV4 för Viasat sommaren 2008. Men han ångrar sig inte.

– Det absolut roligaste är Champions League och jag ser också mycket fram emot att göra hockey-VM i vår. FA-cupen är också riktigt kul att jobba med, säger Wenström som har ett och ett halvt år kvar på sitt kontrakt med Viasat.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.