Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Systern blir minister – nu förlorar hon jobbet

Publicerad: 5 oktober 2010, 13:34

Fredrik Reinfeldt har just meddelat att Hillevi Engström (M) går in i regeringen som arbetsmarknadsminister. Därmed kan hennes syster Karin Hübinette inte jobba kvar som programledare för Aktuellt och Agenda enligt SVT. – Konsekvenserna för oss är otroligt tråkiga, säger Eva Landahl chef för samhällsprogrammen på SVT till Resume.se


Ämnen i artikeln:

AktuelltAgendaKarin Hübinette

Syrran fick nytt jobb, nu har hon inget. Karin Hübinette behöver nya uppgifter på SVT. Foto: Carl-Johan Söder/SVT

Hillevi Engström har suttit i riksdagen under en längre tid och då har frågan enligt Eva Landahl kunnat hanteras – nu blir läget omöjligt:

– Hon kan inte vara programledare för program som är helt nyhetsstyrda. Vi behöver kunna ta in den ministern i studion utan att behöva tänka på vem som är i tjänst den dagen. Dessutom är jobbpolitiken viktig för alliansen och den kommer vara viktig att sikta in sig på för oppositionen. Det är frågor vi kommer tala mycket om.

Karin Hübinette kommer bli kvar på SVT men det är oklart i vilket roll.

– Självklart. Hon kommer att ha en framträdande position. Karin är en av våra mest begåvade programledare. Jag kommer se till att hon får något att göra, säger Eva Landahl.

Ove Gustafsson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.