Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Tappade 300 000 tittare

Publicerad: 8 februari 2010, 10:28

Helgens stora tv-händelse var självklart första deltävlingen i årets Melodifestival. Knappt 3 miljoner bänkade sig framför tv-apparaterna i lördags kväll.


Ämnen i artikeln:

TV3MelodifestivalenSVTSolsidanTV4Kanal 5

Bildtext: Dolph Lundgren, Christine Meltzer och Måns Zelmerlöw är programledare i Melodifestivalen 2010. Foto: Carl-Johan Söder/SVT

Men trots att det var årets högsta tittarsiffra som noterades i lördags var det lite svagare öppning än i fjol, då den första deltävlingen sågs av närmare 3,3 miljoner.

SVT noterades även för helgens näst högsta tittarsiffra med På Spåret som drog drygt 1,8 miljoner i fredags. TV4 toppar med Let’s Dance på drygt 1,6 miljoner. Komediserien Solsidan som öppnade starkt förra fredagen backar nu ganska kraftigt till knappt 1,5 miljoner tittare.

Som vanligt har både TV3 och Kanal 5 svårt att sticka ut på helgerna. Blåsningen lockade flest på TV3 med 617 000 tittare i går. Kanal 5 toppade med långfilmen ”The Inlaws” med 271 000 tittare igår.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.