Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Tar upp kampen med SVT:s kungliga tittarsuccé

Publicerad: 25 juni 2013, 11:27

Johan T Lindwall.

Foto: Expressen.

Ett svenskt produktionsbolag har under våren spelat in ett pilotavsnitt med Expressens hovreporter Johan T Lindwall. Formatet, som är tänkt som en konkurrent till SVT:s ”Året med kungafamiljen”, pitchas nu in bland tv-kanaler, och skulle kunna gå i TV4. – Konkurrens är alltid bra. Det är bara att önska Johan lycka till, säger Sara Bull, producent för ”Året med kungafamiljen” på SVT.


Ämnen i artikeln:

Johan T LindwallSVTExpressen

Johan T Lindwall som nyligen hårdbevakade prinsessan Madeleines bröllop och var med och avslöjade brudparets smekmånad på Seychellerna är tilltänkt som programledare för en ny stor kunglig tv-satsning. Enligt vad Resumé erfar har ett produktionsbolag följt med honom under våren och spelat in ett pilotavsnitt som nu pitchas in hos tv-kanalerna.

Planen är att formatet ska ta upp konkurrensen med SVT:s ”Året med kungafamiljen” som sänds i jul. Formatet med Johan T Lindwall ska dock ha programledaren mer i centrum och sändas i fyra avsnitt under jul och nyår.

– Det stämmer att jag spelat in en pilot under våren där jag tar tittarna in bakom kulisserna. Inget är klart, men vi märker av ett stort intresse för det här, säger Johan T Lindwall till Resumé.

En tänkbar kanal för den nya satsningen är TV4, enligt vad Resumé erfar. Om projektet går i hamn kommer det sannolikt även att sändas på Expressen.se.

SVT, som har ett särskilt avtal med hovet om ”Året med kungafamiljen”, räds inte konkurrensen, utan välkomnar initiativet.

– Jag kände inte till det här, men konkurrens är alltid bra. Det är bara att önska Johan lycka till. Intresset för kungafamiljen är ju stort och vi brukar ha runt 2 miljoner tittare på ”Året med kungafamiljen”, säger Sara Bull, producent på SVT.

Sara Bull gör för övrigt SVT:s specialprogram om kungen – ”40 år på tronen” – som sänds den 15 september.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.