Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Tävla mot Wikegård i hockeykunskaper

Publicerad: 3 maj 2013, 07:47

Hockey-VM drar igång i kväll. Inför starten har TV4, i samarbete med OTW och Mobiento, tagit fram en app som ger möjlighet att stämma av ens hockeykoll och svara på frågor mitt under pågående matcher.

Ämnen i artikeln:

Niklas WikegårdMobientoTV4OTW

KB

Karl-Johan Byttner


TV4:s VM-app innebär att kan samla poäng och tävla mot sina vänner samt  VM-tittare över hela landet.

De allra bästa får chansen att möta TV4:s  expert Niklas Wikegård i VM-studion.

– Med mobilapplikationen hoppas  vi skapa ett nytt sätt för svenskarna att aktivera sig med TV-sändningen  samtidigt som vi hoppas ta tittarna ännu närmare sändningen genom  direktinteraktion mot TV-studion, säger Jonathan Nordin, digital  projektledare för hockey-VM i en kommentar.

OTW ligger bakom  konceptet, medan systerbolaget Mobiento har tagit fram den tekniska  plattformen:
– Play-along-appar eller Second Screen, är ett lysande sätt  att förstärka en TV-upplevelse. Just sport är en utmärkt användning för  konceptet då det händer mycket i rutan som tittaren kan interagera med,  Anders Rask, vd på OTW Kommunikation.

Han berättar att idén till  appen kläcktes i OTW:s labb för över ett år sedan, men att man snabbt  fick igång ett samarbete med Mobiento för att få idén att bli verklighet  – båda bolagen tillhör Stampen Media Group.

– Det händer spännande  saker när vi kombinerar OTW:s starka konceptutveckling och vår expertis  inom mobilitet och design, säger Emil Salonen, vice vd på Mobiento i en  kommentar.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev