Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag31.05.2020

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

TV

Tekniken sviker SVT – kan inte direktsända kungaträffen

Publicerad: 4 November 2010, 13:50

TV4 direktsänder kungens pressträff i huvudkanalen. Efter ett extramöte på torsdagseftermiddagen konstaterade SVT att de inte kan direktsända - rent tekniskt. – Inte med den utrustning vi har i västsverige just nu, säger Göran Larsson, huvudredaktör på SVT:s Rapport, till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

SVTDen motvillige monarken

SVT har hållit extramöte med anledning av kungens pressträff i Nyrud på Hunneberg. Efter mötet har SvT beslutat att inte direktsända vare sig i TV eller på webben. Däremot ska rörligt material från träffen sändas ut på nätet med en liten fördröjning.

– Dels för att vi inte har de tekniska möjligheterna och så vill vi göra en journalistisk bedömning av materialet innan vi sänder ut det, säger Göran Larsson.

Problemet är att SVT:s upplänksbil inte kommer kunna köras fram till platsen där presskonferensen ska hållas. Därför måste de utsända först filma och sedan ta sig tillbaka till bilen för att kunna sända ut det.

TV4 sänder med start klockan 16.25 i huvudkanalen, och man direktsänder även på Nyhetskanalen.se. Även bland annat Aftonbladet och Expressen sänder live på webben.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

SVTDen motvillige monarken

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.