Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Teknikens Värld gör bil-tv i TV8

Publicerad: 27 maj 2008, 07:46

Teknikens Värld gör ett tv-program i TV8 med start den 3 september. Under 10 onsdagar ska man göra "Teknikens Värld – Allt om bilen" i tv-kanalen.
– Vi ska göra ett nytt Trafikmagasinet, ett program som alla med körkort förstår, säger Teknikens Världs chefredaktör Daniel Frodin som blir programledare.


Bortsett från webb-tv har han inte gjort tv sedan han var reporter och inslagsproducent i Strix-såpan Baren. Nu blir det en mer framträdande roll som programledare. Målet är att bli störst på TV8, enligt Daniel Frodin.

Idén att göra ett tv-program vars hans egen och han uppvaktade TV8:s programchef Thomas Hall som nappade. Inriktningen på konsumentjournalistik var bestämd från början.

– Det finns ju andra program, som Motorjournalen. Men de är för intresserade, och man talar om saker som folk inte förstår. Men testar vi en Volvo till exempel så ska vi säga att den här är bränslesnål men räcker för omkörningar, säger Daniel Frodin.

Ett nybilstest och ett begagnatttest ska ingå i varje program. Sändningstiden blir onsdagar klockan 19.30.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.