Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Teknikföretagen bakom Felix Herngrens TV4-program

Publicerad: 7 maj 2010, 09:10

I höst sänder TV4 en ny programserie med Felix Herngren: ”Felix stör en ingenjör”. Bakom programmet står branschorganisationen Teknikföretagen som delfinansierar produktionen. – Vi är initiativtagare till programmet, säger Jonas Cohen, presschef på Teknikföretagen till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Felix HerngrenTeknikföretagenTV4

Bild från Teknikföretagens nya programserie med Felix Herngren i TV4. Foto: TV4.

I dag gick TV4 ut med pressmeddelandet om Felix Henrgrens nya programserie höst – ”Felix stör en ingenjör”. I serien tar sig Felix till ”skyskrapornas Shanghai, vidderna på Namibias sanddyner och Jamaicas ökända Trenchtown för att möta människorna bakom tekniken”.

– Förhoppningsvis blir man som tittare lite klokare kring intressanta frågor om teknik och garanterat road av Felix, som vi här också får lära känna som sig själv och inte en skriven karaktär. Han har förmågan att ta sig an frågorna på ett mycket humoristiskt och mänskligt sätt, säger Martin Nygren, exekutiv producent för programmet, i ett pressmeddelande.

Resume.se kan berätta att branschorganisationen Teknikföretagen – som representerar mer än 3400 teknikföretag – ligger bakom programmet.

Teknikföretagen lägger 20 miljoner konor årligen på kommunikationsinsatser för att locka fler till ingenjörs- och teknikeryrken. Den här gången lägger man en del av de pengarna på tv-programmet.

– Vi ville inte ha en vanlig realityserie. Det här upplägget med Felix tror vi verkligen på, säger Jonas Cohen, presschef på Teknikföretagen.

I höstas kom man överens med TV4 och teknikföretagen delfinansierar produktionen. Man är även överens med TV4 hur programmet utformas.

– Många ser ingenjörer som gubbar som sitter vid ett skrivbord, vi hoppas att serien ska ge en mer kompletterande och spännande bild av yrket. Sverige som exportland och våra medlemsföretag är oerhört beroende av ingenjörer och tekniker, säger Jonas Cohen.

Serien produceras av produktionsbolaget DFM.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.