Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Telenor köper in sig i Canal plus

Publicerad: 11 maj 2010, 06:52

Telenor köper in sig i C More Entertainment, det vill säga Canal plus, som köptes av TV4 för 3 miljarder kronor.
Telenor betalar 787 miljoner kronor kontant för 35 procent av bolaget.


Ämnen i artikeln:

TV4Canal PlusTelenor

Med köpet kommer också Telenorägda sporträttigheter som danska SAS-ligan och danska rättigheterna till fotbolls-VM 2010.

Syftet med affären är att" stärka" Canal plus, enligt ett pressmeddelande från TV4. Efter Viasats köp av bland annat Premier Leauge-rättigheterna har Canal Plus och TV4 tvingats agera för att att inte halka efter.

– Canal plus har utvecklats mycket väl sen vi förvärvade bolaget 2008 och visade sitt bästa resultat någonsin förra året. Nu skapar vi ännu bättre förutsättningar för Canal plus att kunna behålla positionen som Nordens ledande tv-operatör inom premiumsegmentet, och dessutom utveckla erbjudandet ytterligare, säger TV4-Gruppens vd Jan Scherman i en kommentar.

Affären innebär att Canal plus lanserar flera nya premiumkanaler i Norden.

I går kom beskedet att Canal plus i höst startar två nya sportkanaler som ett avsr på Viasats satsningar: Canal Plus Fotboll och Canal Plus Hockey. Canal plus har även förvärvat tennisrettigheter som Wimbledon.

TV4 Sport har köpt italienska Serie A för två säsonger framåt.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

TV4Canal PlusTelenor

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.