Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Telenor pressade upp TV4:s bud

Publicerad: 17 juni 2008, 12:29

TV4 fick igår kritik för att de betalt för mycket för Canal Plus. Bakom det höga priset låg en seg budgivning mellan TV4 och Telenor.


TV4 betalar 3 miljarder för Canal Plus

Det var tre bolag som slogs om att ta över Canal Plus: TV4, Telenor och MTG. Igår stod det klart att TV4 vann dragkampen med ett bud på 320 miljoner euro eller nästan 3 miljarder kronor.

Igår fick TV4 kritik för att ha betalat för mycket:
– Det är ganska så dyrt. De flesta tyckte det var dyrt när säljarna ville ha 300 miljoner Euro. Nu betalar TV4 320 miljoner Euro, sa Rasmus Engberg, analytiker på Handelsbanken till Resume.se efter affären.

Priset på Canal Plus trissades upp genom en tuff budgivning mellan TV4 och Telenor. Tidigare rapporterade Resume.se att TV4 hade lagt sig betydligt över Telenor. Nu kommer nya uppgifter som tyder på att Telenor hängde med i budgivningen betydligt längre. Till slut skiljde det 100 miljoner mellan de två budgivarna.

Då hade MTG för länge sedan hoppat av. Hans-Holger Albrecht, vd på MTG tyckte också att konkurrenten betalat för mycket.
– Att betala 3 miljarder för ett bolag som knappt är lönsamt är ambitiöst av TV4, säger han till Dagens Industri.

Men han berättade inte att han själv var villig att betala 240 miljoner euro eller drygt 2,2 miljarder. Även det en hygglig slant för ett bolag som knappt är lönsamt.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.