Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Telia och MTG i tv-affär

Publicerad: 23 maj 2008, 09:18

Telia har på snabb tid blivit en tv-distributör att räkna med.
Nu sluter MTG ett femårigt avtal som ger bolaget rätt att sälja Viasats kanalpaket till Telias bredbandskunder.


Telia hade länge en stark position på den svenska tv-marknaden genom Com hem, som är Sveriges största tv-operatör. Men bolaget är sålt och kontrolleras nu av riskkapitalbolag. Det gamla dotterbolaget har nu blivit en konkurrent till Telia genom att erbjuda telefoni.

Telia har kontrat genom att på nytt bli en tv-operatör, men nu med bredbandsnät, som distributionsform. På kort tid har telejätten skrapat ihop 300 000 tv-kunder och därmed blivit en distributör att räkna med.

Nu sluter Telia och MTG en allians de närmaste fem åren. Den innebär att Viasat kommer att erbjuda sex olika kanalpaket direkt till Telias kunder. De kommer att kosta mellan 79 kronor och 299 kronor.

Affären visar hur snabbfotade gamla Telia varit på tv-marknaden, men visar också att MTG inte lyckats bli en aktör inom ip-tv. Men koncernchefen Hans-Holger Albrecht är nöjd och kallar avtalet en milstolpe i en kommentar.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.