Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Teracom planerar miljardaffär

Publicerad: 4 juni 2010, 12:01

Teracom utpekas som tänkbar köpare av det danska tv-nätet BSD. Priset väntas landa kring en miljard kronor. – Vi tittar på BSD, helt i linje med vår strategi, bekräftar Teracom informationschef Lennart Ivarsson.


Ämnen i artikeln:

Teracom

Lennart Ivarsson, informationschef på Teracom

Broadcast Service Denmark, BSD, är systerföretag till statliga Teracom, men ägs till lika delar av tv-företagen Danmarks Radio, DR, och privata TV2. Båda har haft ekonomiska problem det senaste åren och beslutat sälja sändarföretaget.

Enligt Resumés källor ska BSD:s styrelse den 22 juni besluta vilket eller vilka företag som ska inbjudas till ”due diligence” och slutbud. Teracom utpekas som en av de främsta kandidaterna.
Teracom ändrade nyligen, med näringsdepartementets goda minne, strategi och gav upp sin bredbandssatsning. I stället är målet att bli Nordens ledande och ett av Europas största tv-nätbolag. Det innebär rimligen förvärv i grannländerna.

Teracom driver redan genom Boxer de digitala marknätssändningarna i Sverige och Danmark och efter förvärvet av Digi TV Plus även i Finland. Men själva sändarnätet äger Teracom än så länge bara i Sverige.
– Teracom har ingen geografisk begränsning, säger Tobias Henmark som är Näringsdepartementets ägarföreträdare i Teracoms styrelse. Företaget har en stark balansräkning som skulle kunna ge utrymme för förvärv.

Teracoms informationschef Lennart Ivarsson är inne på samma linje:
– Möjligheterna att förvärva nätbolag står inte på rad. BSD är intressant och vi tror att det finns många synergier. För oss är det fördelar med att Boxer har operatörskapet om vi ska investera och utveckla nya tjänster. Men vi har inte kommit så långt att vi kan säga att vi ska vara med i affären.

Leif Holmkvist

Reporter

leif.holmkvist@resume.se

Ämnen i artikeln:

Teracom

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.