Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

The Bachelor i tvist om sitt efternamn

Publicerad: 17 juni 2013, 11:02

Prince Lorenzo Borghese

Lorenzo Borghese från Italien, en före detta The Bachelor på tv-kanalen ABC, stäms av ett amerikanskt företag som hävdar att de har ensamrätt på att använda efternamnet i kommersiellt syfte


Drygt 20 år efter att Revlon sålde Borghese Inc vill nu köparna förbjuda den italienska familjen med samma namn som företaget att använda det i kommersiella syften. Målet avgörs i amerikansk domstol denna sommar. Det skriver NY Times.

Kosmetikaföretaget grundes av den italienska prinsessan Marcella Borghese tillsammans Revlon på 50-talet. År 1976 blev Revlon ensam ägare av Borghese Inc då familjen med samma namn som sminkmärket köptes ut.

I början av 90-talet sålde Revlon vidare Borghese Inc till Halston Borghese International Limited, ett företag baserat i New York, och Georgette Mosbacher blev vd.

I realityserien The Bachelor från 2006, då Lorenzo Borghese var ungkarlen i fokus, visades klipp där han pratar om sminkföretaget som farmor Marcella var med och grundade. Han fick då en varning av de nuvarande ägarna av varumärket med samma namn.

År 2008 ansökte Lorenzo Borghese om patent för ett varumärkesnamn inför lanseringen av en linje husdjursprodukter som skulle gå under namnet "La Dolce Vita by Prince Lorenzo". I samband med att namnet var på väg att godkännas valde Borghese Inc att lämna in en stämningsansökan mot förslaget.

Linda Myrin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.