Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

The Fjällbacka Murders – Sveriges svar på Morden i Midsomer

Publicerad: 24 september 2010, 08:49

Sveriges svar på ”Morden i Midsomer”: ”The Fjällbacka Murders”. Så ska Camilla Läckberg göra succé hos den europeiska tv-publiken – med hjälp av produktionsbolaget Tre Vänner som fått en stororder.


Ämnen i artikeln:

Tre VännerCamilla Läckberg

Camilla Läckberg. Foto: Resumé.

​Storsäljande deckarförfattaren Camilla Läckberg startar produktionsbolag med Tre Vänner för serien ”The Fjällbacka Murders” som ska ta Europa med storm. Serien som består av tio en och en halv timmes långa avsnitt, kommer att produceras av ett joint venture som ägs till hälften av Camilla Läckberg och produktionsbolaget Tre Vänner, enligt ett pressmeddelande.

Det är Tre Vänners största produktion någonsin.

– Mina böcker har fått ett fantastiskt mottagande i Europa. Det känns naturligt att gå vidare med mina karaktärer i ett nytt format och då är tv ett av de mest spännande medierna, säger Camilla Läckberg i en kommentar.

Historierna är helt nyskrivna för tv, men karaktärerna känns igen från Läckbergs deckare som utspelar sig i Fjällbacka.

På Tre Vänner blir Michael Hjorth, en av företagets grundare, seriens exekutiva producent och Helen Ahlsson blir producent.

Målet är att nå samma framgångar som ”Morden i Midsomer" och ”Mord i sinnet”.

Tre Vänner har dessutom köpt både film- och tv-rättigheterna för Camilla Läckbergs tre senaste deckare, Tyskungen, Sjöjungfrun och Fyrvaktaren. Även kommande böcker i Fjällbackaserien ingår i affären – de blir då långfilmer för bio eller tv.

Serien skat presenteras för den internationella tv-branschen i samband med tv-mässan Mipcom i Cannes i början av oktober.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.