Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Tidigare CNN-värdens vädjan: Bannlys Donald Trump från tv

Publicerad: 14 december 2015, 07:27

En person som tidigare jobbat på CNN vädjar om att han inte ska få så mycket plats i kanalen.

Foto: Michael Vadon / Wikimedia Commons.

Protester mot att Donald Trump syns mycket i tv, Facebook-kontor attackerat med stenar och färgburkar och Samir hoppade av Musikhjälpen efter Instagraminlägg som väckt ilska. Fler av helgens nyheter i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

MusikhjälpenFacebookSkavlanPetterDonald Trump

Tidigare CNN-värdens vädjan: Bannlys Trump från tv ...
Det är reportern Campbell Brown, som tidigare jobbat på CNN, som vill porta den aspirerande presidentkandidaten Donald Trump från kanalen.

"Trump är inte en politiker. Han är inte en ledare. Han är en suverän narcissist, och du kan beröva honom det enda som håller honom igång – tv-tid", skriver hon i en gästledare i Politico.

... och Karén uppmanar journalister till hårdare granskning
I en krönika konstaterar SvD:s chefredaktör Fredric Karén att Donald Trump är högvilt i medierna på grund av hans citat och oneliners – men han uppmanar journalister att tänka bortom snabba klick.

"Det krävs kritisk granskning, analys och bakgrund för att tydligt definiera vad han står för och vad en möjlig effekt av hans presidentskap skulle innebära (...) Annars är risken stor att vi får damma av det gamla grekiska talesättet: "De som inte intresserar sig för politiken låter sig styras av dårar", skriver han.

Facebook-kontor attackerat
Det var i Hamburg, vid Facebooks tyska högkvarter, som attacken skedde under natten till söndagen. En grupp på 15-20 personer klädda i svart med täckta ansikten, slängde färgburkar, rökbomber och stenar mot byggnaden. "Facebook-dislike" sprejades på väggarna. Anledningen till attacken är fortfarande okänd. Det skriver TT.

Efter "tagga en hora" – Samir hoppade av Musikhjälpen
Artisten och Paradise hotel-profilen Samir Badran skulle vara ambassadör för SR:s Musikhjälpen. I helgen publicerades en bild på hans Instagram med texten "tag a hoe". Många ilsknade till rejält, och trots att Samir hävdar att det inte är han som lagt ut bilden, valde han att sluta som ambassadör. Anledningen är enligt honom själv att undvika att fokus hamnar på inlägget i stället för på Musikhjälpen. SR har hela tiden hävdat att de ville ha honom kvar. En ersättare ska presenteras under måndagen.

Miljonregn över Skavlan
En vinst på 3,3 miljoner. Det drog programledaren Fredrik Skavlans bolag in i fjol, skriver Aftonbladet. Bolagets tillgångar uppgår till 14,2 milojoner.

Petter leder Grammisgalan
Förra året var Gina Dirawi programledare för grammisgalan som årligen sänds i SVT. Nu har stafettpinnen alltså gått vidare till rapparen Petter, rapportar Expressen. Grammisgalan äger rum den 24 februari.

Yasmine Winberg

Redaktör Resumé Insikt

yasmine.winberg@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.