Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Tillbaka efter exilen: "Jag måste ta den här utmaningen"

Publicerad: 11 januari 2013, 15:21

Foto: Björn Persson framför två av Meters produktioner "Svenska Hollywoodfruar" och "Hela Sverige bakar"

Björn Persson är tillbaka på Meter efter två år på Titan. Han tillträder vd-tjänsten under våren och kommer han att satsa ännu hårdare på kvalitet.
– Jag vill ta mig tid att vara en synlig och engagerad vd, säger han till Resumé.


Ämnen i artikeln:

Meter Television

I slutet av 2010 lämnade Björn Persson Meter efter sju år för att bli producent på Titan. I höstas fick han erbjudandet att ta över vd-posten hos sin tidigare arbetsgivare. Björn Persson tillträder sin nya tjänst under våren.

– Jag funderade rätt rejält innan. Det är ett speciellt bolag där jag har en speciell historia. Sen insåg jag att det inte gick att tacka nej. Jag måste ta den här utmaningen.

Vilka är de största utmaningarna?
– Meter har ett rykte om sig att göra kreativt bra och prestigefulla produktioner. Det är enda sättet att överleva i dag, att satsa på kvalité. Det gör Meter förbannat bra redan idag.

Björn Persson kommer att fortsätta jobba för Titan fram till vårkanten. Innan han tillträder tänker han ta en kort semester. Då ska han fundera på i vilken riktning han vill ta produktionsbolaget som ligger bakom succéer som "Svenska Holywoodfruar" i TV3, "Hela Sverige bakar" och "Äntligen hemma" i TV4 samt högaktuella "Stjärnorna på slottet" i SVT och "Sveriges Mästerkock" i TV4.

Beroende av de aktuella produktionerna sysselsätter Meter mellan 150 och 300 medarbetare.

Du har arbetat som producent fram till nu. Till hur stor utsträckning kommer du att vara operativ i produktionerna?
– Det är en tid man tar sig, jag vill ta mig den tiden och vara en engagerad och synlig vd. Jag kommer ha mer administrativa uppgifter än innan. Men jag tycker det är viktigt att vara närvarande bland medarbetarna.

Har har din syn på tv-produktion och Meter förändras sedan tiden på Titan?
– Jag har gjort några reflektioner. Bolagen i vår bransch är väldigt olika, men i slutändan handlar allt om samma sak. Allt handlar om kvalitet, det finns ingen annan genväg. Det här har blivit tydligare för mig under tiden på tiden och förhoppningsvis kommer jag att kunna införliva detta på Meter, som redan gör högkvalitativa produktioner.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Meter Television

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.