Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Tingsrätten tvingar SVT och TV4 att lämna ut material

Publicerad: 13 mars 2014, 16:43

Åklagaren behöver tv-kanalernas inspelade material som rör den kriminella grupperingen Original gangsters för att lösa två Göteborgsmord. Det rapporterar Ekonyheterna i P1.


Ämnen i artikeln:

SVTTV4

Tingsrätten i Göteborg har beslutat att TV4 och SVT mot sin vilja måste lämna ut inspelat material. Åklagare Carl-Henrik Andersson anser att inslagen är viktiga i utredningen om två fall av mord och mordförsök i Göteborg och Nässjö förra året.

– Jag anser att jag behöver det som bevisning för att belysa bakgrunden kring de här brotten jag kommer att väcka åtal för i morgon, säger han till Ekonyheterna.  

Männen som är misstänkta har enligt åklagaren kopplingar till den kriminella grupperingen Original Gangsters. Som bevis behöver därför åklagaren använda tv-inspelningar som rör grupperingen.  

Tidigare överåklagare Sven-Erik Alhem säger till Ekonyheterna att det är mycket ovanligt att media tvingas lämna ifrån sig material på grund av brottsfall.

TV4 och SVT vill inte kommentera beslutet ännu.

Yasmine Winberg

Chefredaktör och ansvarig utgivare

yasmine.winberg@resume.se

Ämnen i artikeln:

SVTTV4

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.