Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Titan-chef till TV4

Publicerad: 9 januari 2014, 08:28

Jakob Hansson.

Nyligen stod det klart att grundarna av Titan Television, Thomas Hedberg och Anette Beijer, lämnar efter att MTG Studios köpt Nice Entertainment Group i oktober förra året – där just Titan ingår. Titans utvecklingschef Jakob Hansson går nu över till TV4 som en av två produktionschefer för programavdelningen.


Ämnen i artikeln:

Titan TelevisionJakob HanssonTV4

– Det kan ju se ut som att jag lämnar i och med förändringarna, men för  mig handlar det om ett personligt beslut. Det var dags att gå vidare i  karriären. Sedan kan det ju bli så att man fattar sådana beslut i  samband med tillfällen av förändringar, säger Jakob Hansson.

Han har jobbat på Titan Television i tretton år, varav de senaste sju åren som utvecklingschef.

– Jag började som producent och det har varit väldigt roligt, säger Jakob Hansson.

Han  blir nu en av två produktionschefer på TV4:s programavdelning och  börjar det nya jobbet under våren – Matilda Snöwall är koncernens andra  produktionschef.

– Min uppgift handlar framförallt om att kvalitetssäkra produktioner så att de blir så bra som möjligt, säger Jakob Hansson.

Han  anser att man har lyckats bygga upp Titan Television till ett av de  största och mest leveranssäkra produktionsbolagen.  Han gillar också att  bolaget framförallt bygger sin verksamhet på massa egna idéer:

– Vi har inte haft så stora kataloger att tillgå, utan 80-90 procent är våra egna idéer, säger Jakob Hansson.

Han känner sig också särskilt stolt över att Titan skapat framgångsrika workplace reality-serier kring sjukhus och liknande.

Jakob Hansson uppger att han inte känner till om Titan har klart med någon ersättare ännu.

– Det är inte jag som bestämmer det, utan det gör ju vår vd Anders Knave, säger Jakob Hansson.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.