Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Titan värvar Blåsningen-producent

Publicerad: 14 oktober 2010, 07:59

Titan Television med egenproduktioner som Outsiders, Nannyjouren och Sjukhuset värvar en av Sveriges mer meriterasde tv-producenter Björn Persson. Han han bland annat producerat Blåsningen och Faddergalan.


Ämnen i artikeln:

Titan Television

Björn Persson. Foto: Niclas Sköld.

Nyligen kunde Resume.se berätta att Baluba värvat Titans tv-producent Karin Bäckmark, som ska göra ett hemligt program för Kanal 5. Men nu slår alltså Titan till och värvar en av Sveriges mer erfarna tv-producenter – Björn Persson.

Han har bland annat producerat Blåsningen, Faddergalan, Nobelsändningar och Singing Bee. Dessförinnan har han många års erfarenhet som journalist på Aftonbladet, Expressen, Svenska Dagbladet och även som nyhetschef på Metro:

– Titan är ett mycket spännande bolag just nu, inte bara på grund av de fördelar som det har att vara oberoende, utan också för den som bredd som de visar på i sin produktion idag, säger Björn Persson, som i sin roll som exekutiv producent på Titan ska ansvara för bolagets storsatsning på underhållning.

Titan Televisions vd, Thomas Hedberg, gläds över rekryteringen:

– Björn blir en viktig del i målsättningen att bygga Titan från att vara Sveriges största independentbolag till att också bli bland de största i Skandinavien, säger han.

Titan Television grundades 1996 av Thomas Hedberg och Anette Beijer. Titan utvecklar och säljer egna programformat som Outsiders (Kanal 5) och Nannyjouren och Sjukhuset (TV3). Titan har även mycket erfarenheter kring att producera utländska format för Sverige. Alltifrån Du är vad du äter och Peking Express till Snygg Naken, Biggest Loser och The Big Day.

Titan levererar sina produktioner till samtliga kanaler på den svenska tv-marknaden.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Titan Television

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.