Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Titans expansion tär på resultatet

Publicerad: 19 augusti 2008, 09:19

Titan Television ökade under förra året omsättningen med drygt 20 miljoner kronor. Samtidigt minskade resultatet. Vd Thomas Hedberg är nöjd och ser mycket positivt på framtiden.


Thomas Hedberg

Titan Television ökade omsättningen i fjol till 91 miljoner kronor. 2006 var omsättningen 72 miljoner. Samtidigt redovisade de ett resultat efter finansnetto på 6,3 miljoner kronor, vilket var en minskning från 2006 då resultatet efter finansnetto var 9,9 miljoner kronor.

Ni ökar omsättningen men minskar resultatet varför?
– Vi valde att satsa mycket på utveckling förra året. Bland annat har vi byggt ut våran utvecklingsavdelning och investerat ett par miljoner i det. Samtidigt har den allmänna löneutvecklingen gått upp och vi har inte riktigt hunnit med att matcha det under 07, säger Thomas Hedberg.

Kommer det att påverka er under 2008?
– Nej, i år ökar vi omsättningen ännu mer och är tillbaka på vår normala lönsamhet som vi har haft innan. Det var medvetet val förra året. Totalt sett var det ett bra år förra året. Vi fick in ett par nya produktioner, däribland Sjukhuset som blev oerhört populärt.

Titan har under året 2007 jobbat hårt med att stärka samarbetet med de kommersiella tv-kanalerna och med SVT, något som de i årsredovisningen säger sig ha lyckats med. Under 2008 kommer produktionsbolaget fortsätta att jobba mycket med streaming via internet. Det arbetet inleddes under förra året och kommer i år att stärkas ytterligare.

Under 2007 köpte Titan majoriteten av aktierna (51 procent) i det norska tv och mediebolaget Limelight Film. Övriga 49 procent av produktionsbolaget ägs av grundarna Morten Skovdahl och Jim Hoel. Titan satsar nu på att tillsammans med Limelight utveckla de egna formaten på den norska marknaden.
– Vi håller just nu på att pitcha i Norge. Våren 2008 fick vi in Sjukhuset på den norska marknaden och den går jättebra och kommer att fortsätta sändas även i höst. I övrigt ligger vi nu i flera pitcher både i Sverige och i Norge, säger Thomas Hedberg.

Produktionsbolaget Titan startades för 12 år sedan av Anette Beijer och Thomas Hedberg. Företaget ägs idag av Arvid Svensson AB (51 procent) och av Anette Beijer och Thomas Hedberg (49 procent tillsammans).

Titan har utvecklat programformat som till exempel Outsiders som sänds i Kanal 5, Nannyjouren i TV3 och Sjukhuset i TV3. Produktionsbolaget har också utvecklat utländska format för den svenska marknaden. Några exempel är Peking Express, Snygg Naken och Biggest Loser.

Linda Fagerlind

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.