Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Titans vd upptaxeras för Range Rover

Publicerad: 8 mars 2011, 20:20

Skatteverket upptaxerar Titans vd Thomas Hedberg med förmånen av en Range Rover. Hedberg hävdar att den använts vid inspelningen av Jakt & Fiske för TV4 Plus. Hustrun Anette Beijer upptaxeras för en Aston Martin DB2.


Thomas Hedberg, vd för Titan.

Vid en revision av Titan Television upptäckte Skatteverket att en av företagets bilar saknade körjournal och dessutom dragit på sig en p-bot en lördag på Lidingö. Det var en stor stadsjeep av modellen Range Rover turbodiesel V8, leasad 2007.

Skatteverket konstaterade att den normalt stod parkerad i Titans garage på Sandhamnsgatan, 1,6 kilometer från vd Thomas Hedbergs bostad. Han hade också tillgång till bilens nycklar.

Skatteverket fastställde att Hedberg, som inte äger någon annan bil, ska skatta för bilförmån. Förmånsvärdet är 180 800 kronor för 2008 och 171 600 kronor år 2009. Därför taxerades Titan upp med arbetsgivaravgifter på sammanlagt 113 000 kronor.

Men Thomas Hedberg överklagar till förvaltningsrätten, som ännu inte behandlat ärendet. Han påpekar att Range Rovern använts vid 120 inspelningar av programmet Jakt & Fiske. Programmen kan spelas in dygnet runt alla veckans dagar, påpekar han apropå p-boten på Lidingö.

Även hustrun Annette Beijer åkte på en revision i sitt bolag Platinium Produktion, som äger hennes fjärdedel av Titan. Där fanns en ljusblå Aston Martin DB2 från 1951 som åren 2000 - 2004 ägts av maken Thomas Hedberg. Han sålde den då till hustruns bolag, men har enligt Skatteverket senare själv kört den under veteranbilslopp.

Skatteverket konstaterar att Hedberg är ordförande i Svenska Aston Martinklubben, styrelseledamot i Kungliga Automobil Klubben samt kört ett flertal lopp med bilen, vilket styrker att den använts för makarnas hobbyintresse. Annette Beijer ska därför förmånsskattas för veteranbilen.

Även Beijer överklagar och påpekar att bilen är ett samlarobjekt som ökar i värde när den deltar och visas offentligt i veteranlopp. Hon påpekar också att den saknar vinterdäck, vilket därför inte motiverar fullt förmånsvärde.

Leif Holmkvist

Reporter

leif.holmkvist@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.