Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Tittare blåsta på Zlatan

Publicerad: 3 november 2011, 14:38

Landslagsmatchen mot Danmark 11 november sänds i Canal+

Foto: Rickard Kilström

TV4-gruppen har köpt rättigheterna till fotbollslandslagets matcher mot Danmark och England i november. Matchen mot Danmark kommer att sändas i Canal+ och matchen mot England i TV4 Sport.
– Alternativet hade kunnat bli att de inte sänts alls, säger Hans Pekkari, spotchef på TV4-gruppen.


Ämnen i artikeln:

Svenska FotbollförbundetTV4 SportCanal PlusTV4

Fotbollslandslaget blev för några veckor sedan klara för EM nästa år. Inför det värmer man bland annat upp med två landskamper mot Danmark och England. Men matchen mot Danmark kommer att visas i Canal Plus och England – Sverige kommer att visas i TV4 Sport.

– Det här var den totalt sett bästa lösningen som vi ser det, säger Hans Pekkari, sportchef på TV4-gruppen.

– Alternativet hade kunnat bli att matcherna inte sänts alls, säger han.

När MTG, som då hade matchrättigheterna, sände matchen mellan San Marino och Sverige i då nystartade TV10 ledde det till ilska. Fotbollsförbundets ordförande Lars-Åke Lagrell skrev då till Aftonbladet att han var säker på att TV4 inte skulle lägga någon av matcherna i ”någon mindre kanal”.

– Vi vill alltid att matcherna ska sändas i de största kanalerna, men det är upp till de själva att välja var matcherna ska sändas, säger Jonas Nystedt, informationschef på Fotbollsförbundet.

Matchen mot Danmark spelas 11 november och matchen mot England 15 november.

Emanuel Videla

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.