Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Tittarrekord för "Mello"

Publicerad: 11 februari 2013, 08:36

Lördagens deltävling sändes från Göteborg.

Foto: SVT.

Drygt 3,6 miljoner tittare hade lördagens program, enligt preliminära siffror från MMS. Det är den högsta noteringen någonsin för en delfinal i Melodifestivalen.
– Det är overkligt, säger Thomas Hall, evenemangschef på SVT.


Ämnen i artikeln:

SVTMelodifestivalen

Årets första delfinal sågs av 3,5 miljoner tittare – en rekordnotering. I lördags överträffades den siffram. Programmet, där Sean Banan och Louise Hoffsten gick vidare till finalen på Friends Arena, sågs av hela 3 662 000, enligt preliminära siffror.
 – Vi gjorde ett av de bästa programmen någonsin. Därför känns det rättvist att vi belönas med den högsta tittarsiffran någonsin för en delfinal, säger Thomas Hall.

Han fortsätter:  
– Det är en astronomisk siffra. Det är overkligt. Exempelvis är det högre än finalen 2009. Jag hade trott på en sportlovseffekt, men den kanske kommer senare.

Anledningen till succén är ett "plockepinn" av faktorer, enligt Thomas Hall.  
– Dels är det en Loreen-effekt, men också innehållet från förra året som vi hade med oss i ryggen som en positiv faktor. Sedan har vi börjat bra med två riktigt bra program, framför allt det i lördags.

Tror du på ett nytt rekord för finalen i år?
– Jag orkar inte tänkta så långt fram i tiden, haha.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

SVTMelodifestivalen

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.