Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Tittarstorm mot Agenda

Publicerad: 28 oktober 2009, 09:03

Anmälningarna till Granskningsnämnden strömmar in efter söndagens Agensda i SVT. I programmet diskuterades mediebilden av Sverigedemokraterna. Men partiet bjöds inte in till programmet.


Ämnen i artikeln:

SVTAgendaSverigedemokraterna

Flera anmälningar har kommit in mot söndagens Agenda i SVT.

Sverigedemokraterna har fått stort genomslag i medierna den senaste tiden. Mest omdiskuterad har Aftonbladets publicering av partiledaren Jimmie Åkessons debattartikel blivit.

I söndagens Agenda i SVT skulle dels mediebilden av partiet diskuteras och även partiets möjligheter att bli en vågmästare efter nästa års val. Inbjudna till diskussionen var socialdemokraternas partiledare Mona Sahlin, centerledaren Maud Olofsson, Aftonbladets samhällschef Lena Mellin och Daniel Poohl från tidningen Expo.

Men nu beskylls debatten för att vara partisk. Hittills har 18 anmälningar till Granskningsnämnden för radio och tv lämnats in. Kritiken handlar om att Sverigedemokraterna inte fick vara med och försvara sig i programmet.

Eva Landahl är ansvarig utgivare på Agenda.
– Diskussionen handlade om effekten av den ökade mediebevakningen av Sverigedemokraterna och inte om partiets politik. Det är inte alltid så att de som berörs måste vara med i diskussionen.
– Det var ett val som redaktionen gjorde efter journalistiska värderingar och principer och med den ambitionen som fanns med diskussionen var det ett korrekt beslut.

Hon anser inte heller att Sverigedemokraterna blir särbehandlade.
– Nyligen hade vi en lång intervju med Jimmie Åkesson i Aktuellt. Och han var också med och debatterade partiets politik live i Gomorron Sverige.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.

Se fler branschtitlar från Bonnier News