Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Tittarstorm mot SVT efter LCHF-kritik

Publicerad: 2 augusti 2013, 10:07

Foto: Colourbox.

Efter att SVT i sina nyhetssändningar tagit upp läkarkritik mot den populära LCHF-dieten drabbades tv-bolaget av tittarstorm.


Ämnen i artikeln:

SVT

När SVT i sina nyhetsprogram tog upp att läkare och professorer varnar för att så kallade fettdieter som LCHF kan ligga bakom en ökning av stroke och hjärtinfarkt bland vissa grupper, möttes tv-bolaget av starka reaktioner.

Det skriver svt.se i en artikel i dag.

SVT Nyheter tog emot samtal och hundratals mejl där reportrar kallas lögnare och kvacksalvare som sprider negativ propaganda och oseriösa skrämselinslag.

Även andra media som tog upp ämnet har fått starka läsarreaktioner.

Enligt Mia Forrest, doktorand i socialantropologi, kan en av förklaringarna till de de upprörda känslorna att LCHF blivit mycket mer än ett sätt att bara gå ner i vikt.

– Går man in på internet och googlar på forum om hälsa kan man se att man i princip kan lösa vilka hälsoproblem som helst genom att skära ner på kolhydrater och äta mer fett egentligen, säger Mia Forrest till svt.se.

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

SVT

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.