Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Tittarstorm mot TV4

Publicerad: 7 juli 2008, 06:28

TV4 flyttade Wimbledon-finalen till TV4 Plus – mitt under matchen.
Då utbröt en tittarstorm.
– Förr eller senare måste man bryta vid förseningar i sportevenemang, säger TV4-sportens nyhetschef Fredrik Olofson.


Wimbledon-finalen utvecklade sig till ren rysare. Men tusentals tittare blev blåsta på det rafflande avgörandet. Regnet gjorde att matchen drog ut på tiden och då beslutade TV4 att bryta sändningen för nyheter och humorprogrammet ”Det sociala spelet”. Matchen fortsatte i stället att visas på den mindre etablerade kanalen TV4 Plus.

Uppretade tittare som inte kunde se upplösningen hörde av sig till kanalen. Men Fredrik Olofson försvarar kanalbytet.

– Det är alltid ett svårt beslut att ta, men förr eller senare måste man bryta vid förseningar i sportevenemang för att inte störa övrig tablå för mycket, säger nyhetschefen på TV4 Sporten, Fredrik Olofson, till TT.

Roger Federer kröp ikapp och kvitterade till 2-2 i set. Men till slut var trots allt Rafael Nadal starkast. Matchen var en av Wimbledon-historiens absoluta höjdare – men många missade alltså avgörandet.

– Det blir inte optimalt för någon när man gör så här, men nästan 80 procent av befolkningen har tillgång till TV4 Plus, säger Fredrik Olofson.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.