Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Tommy Åström nobbade Viasat Sport

Publicerad: 10 oktober 2008, 06:15

Resume.se kan avslöja att Viasat Sport ville ha Tommy Åström som ny huvudkommentator. Men Åström skrev ett nytt lukrativt kontrakt med Canal Plus och Visat fick nobben. – Det var inget tydligt alternativ för mig eftersom jag hade ett avtal med Canal Plus, säger Tommy Åström.


Tommy Åström.

Viasat Sport var nära att knyta till sig ytterligare en stor profil utöver programledaren Ola Wenström, fotbollschefen Per Nunstedt samt experterna Ola Andersson, Sladjan Osmanagic och Glenn Strömberg.

Enligt uppgift till Resume.se fick Tommy Åström, stjärnkommentator på Radiosporten, Kanal 5 och Canal Plus, erbjudandet att bli Viasat Sports huvudkommentator och därmed ersätta Henrik Strömblad och Åke Unger.

Men Viasat Sport fick nobben. I somras, strax före TV4:s köp av Canal plus, skrev Tommy Åström på ett nytt tvåårskontrakt med Canal Plus och Kanal 5.

Tommy Åström säger att han varit i kontakt med Viasat ett flertal gånger.

– Jag känner ju Manfred (Aronsson, MTG:s Sverige-vd, reda anm) och Per Tellander (chef för Viasat Sport). Det var dom som värvade mig till Kanal 5 för några år sedan, säger Tommy Åström.

– Men Viasat var inget tydligt alternativ för mig eftersom jag hade ett avtal med Canal Plus och Kanal 5, säger han.

Men intressant?
– Som jag ser det finns det två tydliga spelare. TV4/ Canal Plus och Viasat. Självklart är det viktigt med bra rättigheter.

Tommy Åström, som är sjukskriven fram till december efter en ryggoperation, gör elitserien och allsvenskan för Canal Plus och hockeyslutspelet i Kanal 5. Dessutom jobbar han för Radiosporten.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.