Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Trädgårdsmästarna även till Norge

Publicerad: 7 oktober 2013, 08:41

Estelle Bodén, vd på Elk Entertainment.

Foto: Resumé.

Elk Entertainment säljer formatet Trädgårdsmästarna till TV 2 i Norge. Programmet kommer i Norge att produceras av Nordisk Film. Formatet har tidigare bland annat sålts till Frankrike, Polen och Holland.


Ämnen i artikeln:

TV 2Elk EntertainmentTV4

I Sverige sänds Trädgårdsmästarna i TV4. I programmet gör trädgårdsentusiaster upp om vem som är den bästa trädgårdsmästaren.

Trädgårdsmästarna är det första av ELK Entertainments format som  sålts till en norsk tv-kanal sedan bolaget grundades för ett år sedan. Kontraktet gäller tio avsnitt.

– Vi är mycket glada att TV2 har köpt Trädgårdsmästarna. Det är ett  spännande format som bokstavligt talat bryter ny mark och har  stor internationell potential, vilket vi redan sett i och med  försäljningen till Frankrike, Polen, Holland, med flera, säger Estelle Bodén, vd på Elk i ett pressmeddelande.

– I Norge lägger vi varje år åttasiffriga belopp på att  skapa vackra utemiljöer. Oavsett om vi bor i stan eller på landet är  detta något som betyder mycket för oss. TV-formatet har många starka  drivmotorer som gör det spännande att följa de tio paren under säsongen  tills ett vinnarpar är utsett, säger TV 2:s programdirektör Rolf Wenell i ett pressmeddelande.

TV2 har genom åren köpt svenska format som Farmen, Körslaget och Minuten.

Ämnen i artikeln:

TV 2Elk EntertainmentTV4

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.