Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Tre frågor om nya säsongen av Modellpojkar

Publicerad: 16 september 2014, 14:11

Foto: Pressbild

En andra säsong av Modellpojkar har premiär på SVT Flow den 23 september. Bakom dokumentärserien står produktionsbolaget Nanushka Television som kammade hem en Kristallen för programmets första säsong. – Att spela in den andra säsongen har varit ungefär som att föda barn, säger Nathanel Goldman, producent för Modellpojkar, till Resumé.


Ämnen i artikeln:

Nanushka TelevisionSVT FlowNathanel Goldman

Vad kommer vi få se i den andra säsongen?

–Vi kommer bjuda på mer personliga porträtt av modellerna. Den andra säsongen är ett försök till en mer fördjupad bild där vi vill ta ett större grepp på hur det är att vara ung människa ha ett jobb med den här typen av extrema arbetsvillkor. Vi har velat ta reda på vad konsekvenserna blir – både de positiva och de negativa, säger Nathanel Goldman.

Programmet kommer sändas i SVT Flow, vad har ni för förväntningar på andra säsongen?

–SVT Flow känns som en ny och spännande plattform där vi även kommer sända vår dokumentärserie Modellflickor som filmats och producerats samtidigt som Modellpojkar. Vi har inga förväntningar när det gäller tittarsiffror men hoppas att så många som möjligt kommer titta både på Modellpojkar och Modellflickor. Det har varit omtumlande att följa 15 modeller samtidigt som inte ens själva vet hur deras scheman kommer se ut. Att spela in den andra säsongen har varit ungefär som att föda barn.

Kan du berätta om de modeller ni följt under andra säsongen?

Andreas Brunnberg från förra säsongen kommer tillbaka. I övrigt har vi följt helt nya killar i nya städer som bland annat New York, Istanbul och Hamburg. Vi kommer bland annat få följa Matija Prskalo som är 27 vilket ses som gammalt i modellbranschen där det är vanligt att man pensionerar sig vid den åldern. Han gick från att ha ett stabilt jobb i Sverige till att åka till Istanbul för att satsa allt på en modellkarriär. Det krävs mycket "Carpe Diem" för att våga slänga sig ut i något sånt.

Övriga modeller i andra säsongen av Modellpojkar är Adam Berg, Marcus Zetterberg, Sebastian Magnusson, Texas Olsson och Hadrien Streichenbergers.

Programmet har premiär den 23 september i SVT Flow.

Susanna Sköld

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.