Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Tre slåss om Kanal 5

Publicerad: 1 november 2012, 09:25

Nordic Capital, Discovery Norden och Providence Equity kvar i matchen om SBS Nordic, skriver norska Kampanje. Prislappen väntas ligga kring 14 miljarder kronor.


Som Resumé kunde avslöja den 4 oktober (nr.39-40) är SBS Nordic åter igen till salu.

I förra veckan gick fristen ut för att skicka in indikativa bud till Kanal 5:s tyska ägarbolag ProSieben, som förutom den svenska kanalen  även även vill sälja sina tv- och radiostationer i Norge.  

Enligt Kampanje, som citerar affärssajten Bloomberg News så är det tre  intressenter som är kvar: Riskkapitalbolagen Nordic Capital och  Providence Equity samt tv-koncernen Discovery.

Enligt tidigare uppgifter  till Resumé ska svenska MTG ha klivit ur redan i ett inledande skede.

Av de tre intressenterna är Discovery den enda renodlade tv-koncernen,  men Nordic Capital som kontrolleras av den svenske finansmannen Robert  Andreen har tidigare varit ägare av Canal+ , numera C More.

Providence i  sin tur är specialiserade på uppköp av företag inom medie- och  underhållningsindustrin. De båda riskkapitalens bud ska vara högre än  Discoverys.

Enligt spekulationer så ligger prislappen på upp emot 14 miljarder kronor.

Omsättningen av de nordiska ProSieben-kanalerna beräknas vara drygt 17 procent av ProSiebens totala intäkter.

Fredrik Hazén

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.