Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Trion bakom Gåsmamman startar produktionsbolag

Publicerad: 16 oktober 2017, 13:25

Alexandra Rapaport, Birgitta Wännström och Calle Jansson.

Foto: Magnus Ragnvid

Efter det framgångsrika arbetet med dramaserien Gåsmamman startar nu skådespelaren Alexandra Rapaport och producenten Birgitta Wännström produktionsbolaget Bigster tillsammans med Calle Jansson, före detta kanaldirektör på Discovery Networks Sweden.


Ämnen i artikeln:

Calle JanssonProduktionsbolag

Bigster har redan har dragit igång sin första produktion för den svenska marknaden. Bolaget ska utveckla och producera plattformsoberoende innehåll inom drama, humor och underhållning. Bigster ska specialisera sig på tydliga historier med starka karaktärer.

– Jag älskar skådespeleri och kommer fortsätta som oberoende skådespelare med anställning på Dramaten. Jag har även fått blodad tand som medproducent av Gåsmamman och går nu hela vägen och starta produktionsbolag. Som kreativ chef på Bigster kommer jag att få vara med i hela processen från idé till färdigt innehåll, säger Alexandra Rapaport i en kommentar.

Bigster är helt självfinansierat och förutom den svenska produktion som redan är igång, utvecklar bolaget två projekt tillsammans med beställare. Lokalerna ligger i Pampasområdet i Stockholm, och man har tagit in en operativ chef, Stina Meyer, som närmast kommer från Endemol Sweden.

– Jag har suttit på första bänkraden och sett konsumenternas beteende förändras i realtid. Det ställer krav på såväl kreativitet, paketering och finansiering, oavsett genre. Sverige och Norden har med få undantag gått från att vara en av de stora innovatörerna till trygga showrunners. Här ser vi stora möjligheter, säger Calle Jansson, styrelseordförande för Bigster i ett pressmeddelande.

Styrelseordförande blir Calle Jansson som tidigare varit kanaldirektör på Discovery Networks Sweden och har fortsatt en nyckelroll i Eurosports sändningar av OS i Pyeongchang 2018. Innan dess var han vd för produktionsbolaget Strix Television och grundare av Strix Drama, med verksamhet i fem länder.

Dramachef blir Birgitta "Bigster" Wännström. Hon har en bakgrund på SVT och Jarowskij och jobbat med ett flertal större drama- och underhållningsprogram, bland andra producerat Maria Wern och Gåsmamman. Hon har i kraft av sitt smeknamn namngett Bigster.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.