torsdag28 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

”Tror inte Solsidan når samma tittarsnitt den här säsongen”

Publicerad: 21 oktober 2013, 11:17

Fredrik Arefalk, programchef på TV4. Foto: Resumé.

TV4:s programchef Fredrik Arefalk är mycket nöjd och stolt över tittarsiffran för säsongspremiären av Solsidan – 1 775 000, plus 160 000 startade strömmar på Play fram till midnatt i går.
Men han räknar inte med samma höga tittande som tidigare säsonger.
– Jag tror inte att Solsidan kommer att snitta lika mycket som förra säsongen, säger han till Resumé.

Ämnen i artikeln:

SolsidanFredrik ArefalkTV4TVTv-branschen

MH

Magnus Helander


Premiären av den fjärde säsongen av ”Solsidan” i TV4 drog 1 775 000 tittare, enligt MMS. Det är sämre än förra säsongspremiären som sågs av
2 030 000 tittare.

Ratingen i TV4:s huvudmålgrupp 12-59 år var 20,5 procent – den högsta i år förutom hockey-VM-finalen – och andelen blev 48,4 procent.

Fredrik Arefalk jublar över siffran, trots att den inte är lika bra som i fjol.

Tv-landskapet förändras och konkurrensen är hårdare i år, menar han. Bland annat lyfter han fram SVT:s ”Allt för Sverige” som en tuff konkurrent denna gång.

– Det är fortfarande helt unika siffror. Ligger vi på den här nivån är jag supernöjd. Jag tror inte att vi kommer upp i samma snitt som förra säsongen, konkurrenssituationen ser annorlunda ut, säger Fredrik Arefalk.

MMS-siffrorna kan tyckas en aning stelbenta eftersom det ligger allt närmare till hands för folk att se programmen på Play. Men det håller Fredrik Arefalk inte riktigt med om. Han tror att det är ungefär lika många som ser programmen på Play, jämfört med i fjol. Fram till midnatt i går hade Solsidans säsongspremiär 160 000 startade strömmar på TV4 Play.

När det rapporteras om tv-landskapets utveckling får ofta traditionell tablå-tv stämpeln som ”gammel-tv”. Men det bekymrar inte Fredrik Arefalk.

– Vi jobbar med något som tittarna verkligen vill ha, det är tveklöst något som efterfrågas och vårt utbud håller extremt hög kvalitet.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev