Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Tuff start för Överlevarna

Publicerad: 7 september 2009, 11:27

TV4 hade igår premiär för den skrämmande aktuella serien ”Överlevarna”. Men trots all medierapportering om svininfluensan lockade BBC-serien bara 450 000 tittare.


Ämnen i artikeln:

TV3SVTTV4Kanal 5TV8

Zoe Tapper som Anya, Bryony Afferson som Patricia och Freema Agyeman som Jenny i första avsnittet av Överlevarna. Foto: BBC/TV4

På BBC blev serien ”Överlevarna” en stor succé. En andra säsong av serien är under produktion. I serien utbryter en pandemi, ett ämne som är ytterst aktuellt.

Men när TV4 premiärvisade serien igår var intresset ganska svalt, bara 450 000 såg serien. Överlevarnas första avsnitt fortsatte sedan efter Nyheterna och tappade då drygt 75 000 tittare till. Serien visas nu med ett nytt avsnitt varje dag i veckan till och med finalen på lördag.

Mest tittare i helgen drog SVT:s Dobidoo med drygt 1,7 miljoner tittare. I övrigt var det mycket fotboll i helgen. 800 000 såg Sveriges damer få stryk mot Norge i TV4 i fredags. Herrarnas kvalmatch mot Ungern följdes av knappt en miljon på TV8 på lördagskvällen.

TV3:s toppnotering i helgen blev ”Ensam mamma söker”, som lockade drygt en halv miljon på söndagskvällen. Kanal 5 nådde som bäst 317 000 med filmen ”Den utvalde”.

Tobias Rydergren

Ämnen i artikeln:

TV3SVTTV4Kanal 5TV8

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.