Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Tung producent lämnar TV4

Publicerad: 16 september 2008, 11:27

Malin Kvist, exekutiv producent på TV4, lämnar nu kanalen. Istället blir hon vd för det lilla produktionsbolaget To The Moon, som nu satsar stort I Sverige.


Malin Kvist, ny vd på To The Moon.

Malin Kvist är en av TV4:s mest erfarna producenter. På senare tid har hon bland annat ansvarat för Nobeldagen och Volvo Ocean Race. Hon var också producent för det nu nedlagda programmet ”Förkväll”.

Nu blir hon vd för det relativt okända produktionsbolaget ”To The Moon”. Bolaget ägs av danska STV och har hittills gjort programmet Spårlöst i TV4.
– Det var i princip en dansk produktion. Nu ska jag sätta min egen prägel på bolaget. Jag har fått fria händer från ägarna att utveckla bolaget.

Vad kommer du att satsa på?
– Det blir produktioner med hög kvalitet med en journalistisk botten. Just nu finns det en brist på både talk-shows och debattprogram. Jag har erfarenhet från Strix på det glada 90-talet av den typen av program. Vi ska göra program med starka profiler.

Finns det några fler danska format som kan visas i Sverige?
– Det danska bolaget är mest inriktat på feature och reality. Och det är klart att det finns en del format vi ska jobba med.

Vilka ska du rekrytera?
– Nu sätter bolaget ner foten ordentligt på den svenska marknaden och det är klart att jag kommer att rekrytera en hel del personal. Men inget är klart ännu.

To the Moon kommer också att försöka använda de andra resurserna inom STV. Bland annat kommer det svenska systerbolaget Stream & Co bli viktigt.
– De äger Kvanholmen studios, där bland annat Stjärnor på is spelas in. Vi kommer att dra nytta av deras lokaler och teknik. Dessutom finns det ett danskt OB-bolag som vi kan använda oss av.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.