Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Tv-bluffen

Publicerad: 22 november 2010, 15:39

Programmet ”Skärgårdsdröm” visar drömhus i skärgården för presumtiva spekulanter. I det senaste avsnittet deltar Lisa Vitali, som själv är utbildad mäklare och arbetar för mäklarfirman Åsbrink och dotter AB i Roslagen. Detta utan tittarnas vetskap. – Hon är med i programmet i egenskap av privatperson, säger My Jacobsson, programmets producent.


Ämnen i artikeln:

EyeworksTV8

Gårdagens avsnitt av Skärgårdsdröm. Foto: TV8.

Det är produktionsbolaget Eyeworks som ligger bakom ”Skärgårdsdröm” i TV8. I varje avsnitt får tittarna följa med när programledaren Madeleine Elfstrand visar olika hus för en spekulant.

I gårdagens avsnitt var gästen Lisa Vitali, som var på jakt efter ett lite mer exklusivt hus nära havet. Husen som besöktes i programmet varierade mellan ca 4 och 17 miljoner kronor i pris.

Vad tittarna inte får veta är att Linda Vitali själv har varit mäklare i skärgården, och fortfarande arbetar för en mäklarfirma i Roslagen. Eyeworks känner till vad hon arbetar med, men enligt dem utgör det inte något problem för trovärdigheten i produktionen.

– Programmet handlar om att hjälpa henne att få inspiration att tänka på ett nytt sätt. Det är helt ointressant vad hon jobbar med. Om det har blivit reaktioner på det här är det i så fall människor som känner henne. De flesta som ser programmet bor inte där hon bor, säger producenten My Jacobsson.

Enligt henne ska programmet ses som ett rent inspirationsprogram snarare än ett program som faktiskt hjälper folk att köpa hus. Målet är att visa objekt som de medverkande är ute efter, och att det inte är deras uppgift att följa upp och se om något köp görs.

Men att hon är mäklare i skärgården, har hon inte rätt bra koll själv då?

– Hon är där som privatperson. Vi hjälper folk att se saker och ting från andra vinklar. Även om man själv är läkare kan man gå till en annan läkare.

I programmet sägs inget om vad hon jobbar med. Varför inte?

– Vi brukar aldrig bärätta vad de medverkande har för yrke. Det är inte intressant för oss att berätta.

Hur får ni tag i folk till programmet?

– Det brukar variera. Vi om jag minns rätt så hade vi kontakt med hennes mamma, säger My Jacobsson.

Det är Lisa Vitalis mamma som driver mäklarbyrån som hon arbetar för. Enligt deras hemsida är Lisa Vitali utbildad fastighetsmäklare och arbetar som mäklarassistent. Men det är något hon förnekar till Resume.se

– Jag är inte mäklare längre, det var flera år sedan, säger hon.

Men du arbetar fortfarande för firman?

– Ja, jag håller på med bokföringen.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

EyeworksTV8

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.