Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Tv-bolag vill stoppa vuvuzelan

Publicerad: 14 juni 2010, 11:30

Flera tv-bolag har tröttnat, och kräver: Förbjud Vuvuzelan i resten av VM! – Om det finns orsak att göra det, så kommer vi att göra det, säger Danny Jordan, ordförande i VM-slutspelets organisationskommitté till BBC.


Foto: AP Photo/Frank Augstein.

Den i Sydafrika så populära plasttrumpeten är omdebatterad i VM. Spelare har svårt att höra tränarnas direktiv, tittare plågas och tv-bolag protesterar eftersom Vuvuzelan överröstar kommentatorerna.

– Vi har försökt att skapa en viss ordning. Under nationalsångerna och presentationer ska det inte blåsas i några Vuvuzelas. Men det är en svår fråga och vi försöker påverka det här så gott vi kan, säger Danny Jordan, ordförande i VM-slutspelets organisationskommitté, till BBC enligt TT.

Frankrikes lagkapten Patrice Evra:

–Vi kan inte sova på grund av Vuvuzelas. Folk börjar spela dem redan klockan sex på morgonen. Vi kan inte ens höra varandra på planen, säger han.

Danny Jordan flaggar för att Vuvuzelan kan komma att förbjudas under resterande delen av VM.

– Om det finns orsak att göra det, så kommer vi att göra det, säger han.

TV4 har inte protesterat – än.

– Vi avvaktar. Vi har fått de här synpunkterna från tittare, men samtidigt handlar det om att ta seden dit man kommer. Det är två sidor av myntet. Det är en del av läktarkulturen och det skapar stämning och är betydligt mer sympatiskt än vissa drag i andra länders läktarkulturer, säger TV4:s sportchef Hans Pekkari.

Tycker du att era sändningar fungerar, trots trumpetandet?

– Jag tycker att det fungerar bra, våra kommentatorer hörs. Men det klart att jag också har förståelse för att vissa tittare uppfattar ljudet som störande.

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.