Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Tv-bråk - Discovery Networks kanaler kan släckas för 900 000

Publicerad: 28 januari 2016, 13:19

Discovery Networks har återigen hamnat i dispyt med en tv-leverantör. Nu kan Kanal 5 och Kanal 11 släckas ned hos Canal Digital och Bredbandsbolaget.


Ämnen i artikeln:

Discovery Networks

Den 1 april 2015 släcktes Discovery Networks för 700 000 kunder i Telias nät efter ett avtalsbråk. Konflikten höll på en vecka innan de båda kom överens. Nu har Discovery Networks hamnat i en konflikt med Telenors tv-distributörer Canal Digital och Bredbandsbolaget.

Discovery Networks har meddelat att de är beredda att låta Bredbandsbolagets och Canal Digitals kunder förlora kanalerna. Det skulle innebära att så många som 900 000 kunder blir utan till exempel Kanal 5 och Kanal 11.

Anledningen är att Discovery Networks har ställt ett krav på de båda parterna om att bolagens tv-kunder ska drabbas av stora prishöjningar och tvingas betala för fler kanaler som de inte väljer själva.

Bredbandsbolaget och Canal Digital ska ha bett om förlängning av avtalet vilket skulle innebära att Discovery Networks kanaler kan fortsätta sändas en period efter den 1 februari. Men Discovery Networks har nekat till detta.

– Vi vet att Discovery vill höja priset avsevärt, men att ta bort sina kanaler för våra kunder är helt fel väg att gå. Vi uppmanar Discovery att se situationen utifrån kundernas perspektiv och istället möta oss vid förhandlingsbordet för att undvika att våra kunder drabbas av några konsekvenser, säger John Nordin vd på Canal Digital Sverige, i en kommentar.

De kanaler som kan släckas är:
Kanal 5
Kanal 9
Kanal 11
Investigation Discovery
Discovery Channel
TLC
Animal Planet
Discovery Science
Discovery World
Discovery Showcase
Eurosport
Eurosport 2

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Ämnen i artikeln:

Discovery Networks

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.