Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Tv-kriget fortsätter: Discovery anmäler Com Hem till konkurrensverket

Publicerad: 6 september 2017, 14:47

Foto: Bilden är ett montage (Andreas Elgstrand)

Discovery anmäler Com Hem till konkurrensverket för missbruk av dominerande ställning på marknaden.


Ämnen i artikeln:

KonkurrensverketDiscovery Networks SwedenComhem

Enligt Discovery kontrollerar Com Hem 50,8 procent av den svenska linjära tv-marknaden. Därför anmäler man nu distributören till Konkurrensverket, för missbruk av dominerande ställning på marknaden.
– Vi anser att det är ett solitt och tydligt fall, och hoppas att anmälan kommer att leda till en utredning av de aktiviteter från Com Hem/Boxers sida som vi har upplevt under förhandlingarna de senaste dagarna, säger Dan Panas, presschef på Discovery Networks Sweden till TT.

Som bakgrund till anmälan nämner Discovery bland annat Com Hems köp av statliga Boxer ifjol för 1,3 miljarder kronor. Redan då uttryckte flera tv-aktörer oro för ett alltför stort marknadsövertag.
– Tyvärr upplever vi nu det scenario som inte bara vi, utan även bland annat TV4, C More, Canal Digital, Telenor, Telia och många andra varnade Konkurrensverket för inför Com Hems köp av Boxer förra året, säger Dan Panas.

SVT Kulturnyheterna har nått för Com Hem/Boxers presschef Fredrik Hallstan för en kommentar. Han menar att företagets fortsatt vill få till ett avtal med Discovery, trots att de anmälts.
– Vi har precis fått reda på detta. Vår ambition är fortfarande att lösa den här konflikten vid förhandlingsbordet, säger Fredrik Hallstan till Kulturnyheterna.

Kulturnyheterna: Påverkar det här förhandlingsläget?
– Det är för tidigt att säga. I nuläget kommer vi att titta närmare på exakt vad de anmäler oss för innan vi uttalar oss vidare.

Mårten Färlin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.