Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Tv-kritiker i storbråk

Publicerad: 16 september 2008, 07:43

Idag lanserar DN sina nya tv-sidor. Där pekar tv-kritikern Johan Croneman ut Kjell Häglund som en småbitter kollega som drömmer om att skriva för en stor papperstdining. Kjell Häglund svarar med att han har skrivit sin sista artikel för DN.


Kjell Häglund och Johan Croneman. Foto: Resumé

Som Resume.se tidigare skrivit lanserar DN idag en ny layout på sina tv-sidor. Bland annat får krönikörerna större plats. Först ut är Johan Croneman. Han skriver där om sin syn på sitt jobb som tv-kritiker. Bland annat berättar han om hur 100 bloggare blir upprörda när han placerat fel b-skådis i fel c-serie.

Han skriver vidare:
”…en småbitter kollega – med en våt dröm om att skriva tv-kritik i en stor papperstidning – skrev att det bara var skrapet på redaktionerna som blev tv-krönikörer.”

Även om han inte är namngiven i krönikan är det Kjell Häglund, redaktionschef på Residence och tv-skribent som pekas ut. Han svarar på egna bloggen Weird Science.
”Jag har sannerligen inte heller någon »våt dröm« om att skriva dagspresstevekrönikor – jag är inte tolv år. Är det någon teveskribent som har skäl att drömma sig bort är det den som sitter och bevakar skruttiga svenska tablåer.”

Även Dagens Nyheter anlitar Kjell Häglund för att skriva om tv. Men efter Cronemans krönika och en tidigare artikel i DN av Kajsa Ekis Ekman är det nu slut med det.
– När jag började skriva för DN så var det självklart att jag inte skulle kritisera deras skribenter. Nu har jag blivit påhoppad två gånger. Då väljer jag att skriva för Expressen istället.

Även om Kjell Häglund är upprörd över Johan Cronemans krönika idag, så förnekar han att de två har en djupare konflikt.
– Jag har kritiserat Johan Croneman en gång i Resumé, men i samma text framhöll jag honom som en av de bästa. Senast för ett par veckor sedan hyllade jag en av hans krönikor.

Tobias Rydergren

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.