Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Tv-krocken

Publicerad: 16 augusti 2010, 13:53

Årets Kristallen-gala den 3 september i TV4 krockar med sändningen av EM-kvaldrabbningen Sverige-Ungern. Flera av sportprofilerna som kan vinna pris missar därmed galan som även kan tappa tittare. – Vi har vetat om det, tyvärr, att den här kollisionen finns, men det finns inte så många helger att välja mellan, säger Svante Stockselius, ordförande för Kristallen.


Ämnen i artikeln:

KristallenTV4

Jessica Almenäs och Hasse Aro i en tidigare upplaga av Kristallen. Foto: Resumé.

Tv-priset Kristallen sänds klockan 20.00 fredagen den 3 september – precis samtidigt som EM-kvalmatchen i fotboll mellan Sverige och Ungern på Råsunda, i nya TV10.

I år finns den nya Kristallen-kategorin Årets sportprofil. Men flera av de namn som figurerar i  tittaromröstningarna och som har chansen att ta hem priset kan i stället befinna sig på Råsunda den kvällen.

På SVT kan man exempelvis Kristalllen-rösta på Mats Nyström, Glenn Strömberg, David Fjäll, Marie Lehman och André Pops, på TV3 Ola Wenström, Frida Nordstrand och Niklas Holmgren samt på TV4 Patrick Ekwall, Peter Jihde, Anna Brolin, Suzanne Sjögren, Marika Eriksson och Jesper Hussfeldt.

Svante Stockselius menar att det varit svårt att hitta en helg utan stora krockar.

– Vi ville lägga galan innan säsongen drar igång på allvar och när folk kommit tillbaka från semestern, säger han.

– Men vi hoppas ändå att det ska bli en underhållande kväll, och även om den person som vinner ”Årets sportprofil” inte kan närvara så kommer vederbörande att uppmärksammas, säger Svante Stockselius.

Kristallen-galan går även samtidigt som SVT:s tittarmagnet Doobidoo.

Svante Stockselius hoppas på en god tittarsiffra för galan, trots allt.

Imorgon presenteras Kristallen-nomineringarna.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

KristallenTV4

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.