Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Tv-producenten får 7 års fängelse för helikopterrånet

Publicerad: 7 oktober 2010, 09:46

Den 35-årige tv-producenten, som ska ha flugit helikoptern, döms till sju års fängelse för rånet mot G4S i Västberga.


Ämnen i artikeln:

Helikopterrånet

Helikoptern som användes vid rånet av vaktbolaget G4S värdedepå i Västberga i Stockholm tas om hand vid Skavlöten i Arninge. Foto: Foto: Yvonne Åsell / SvD / SCANPIX .

Sju personer döms för inblandning i rånet. Den 35-årige helikopterpiloten är en av de två personer som döms för grovt rån till fängelse i sju år. Den andre är Safa Khadum, som erkänt att han var en av rånarna i depån.  Fyra personer döms för medhjälp till grovt rån till fängelse mellan två och fem år. En person döms för skyddande av brottsling till ett års fängelse, skriver Aftonbladet.se.

35-åringen, som är en erfaren helikopterpilot, har tidigare arbetat med flera stora nöjesproduktioner på bland annat TV4.

Han har jobbat med flera av TV4:s största program de senaste åren – bland annat Kändisdjungeln, Robinson, Grammisgalan, Faddergalan och Pokerfejs.

Han satt också i styrelsen för ett tv-bolag som startats av TV4:s grundare Gunnar Bergvall. Båda återfanns också i ett bolag som enligt bolagsverket bedriver reklamverksamhet.

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Helikopterrånet

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.