Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

Tv-profil riskerar betalningskrav efter konkurs

Publicerad: 5 augusti 2013, 11:29

Foto: Colourbox

En kvinnlig tv-profil i Malmö riskerar att bli betalningskyldig efter att ett av hennes bolag gått i konkurs. Eftersom det det finns brister i redovisningen kan kvinnan räknas som personligt betalningsansvarig trots att konkursen är avslutad.


Kvinnan, som hade en huvudroll i en uppmärksammad tv-serie 2010, fick två av sina bolag i konkurs 2012 och det är kring ett av dessa bolag som hon nu riskerar att bli personligt betalningsansvarig. Det berättar i dag nyhetsbyrån Sirén.

Stämningsansöka är inlämnad av ett företag som bland annat ägs av kvinnans före detta sambo och handlar om kortfristiga lån som lämnats ut till ett företag där kvinnan suttit i styrelsen.

Enligt stämningsansökan bör kvinnan räknas som personligt betalningsansvarig trots att konkursen är avslutad. Detta på grund av att det inte gjorts någon kontrollbalansräkning eller någon årsredovisning under den tid då pengarna lånades ut till företaget.

Därmed skulle kvinnan enligt aktiebolagslagen vara solidariskt ansvarig för företagets skulder.

Totalt handlar det stämmande företagets fordran om 44 420 kronor plus ränta.

Krister Berntsson

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.