Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

TV-profiler kritiserar SVT:s "Mello"-val

Publicerad: 11 mars 2013, 16:36

Kattis Ahlström och Sofia Wistam

Foto: Skärmdump från Aftonbladet TV

Gina Dirawi och Danny Saucedo blev omdiskuterade som programledarduo för Melodifestivalen redan innan tävlingarna hade börjat. Nu kritiseras SVT:s programledarval av tv-profilerna Kattis Ahlström och Sofia Wistam.


Ämnen i artikeln:

Kattis AhlströmMelodifestivalen

I helgen avslutades Melodifestivalen i SVT. Genom hela tävlingen har valet av Gina Dirawi och kanske i synnerhet artisten Danny Saucedo som programledare varit föremål för både ris och ros.

Efter finalen uppmärksammade kvällstidningarna bland annat Danny Saucedos manustabbe och att artisten nu lägger programledarkarriären på hyllan.

I Aftonbladet TV:s satsning "TV-domarna" gästades Fredrik Virtanen av de rutinerade tv-profilerna Kattis Ahlström och Sofia Wistam. Båda är kritiska till SVT:s programledarval.

– Det är konstigt att man väljer så pass oerfarna som programledare, säger Sofia Wistam i programmet och passar också på att understryka att det inte är själva tabbarna som hon stör sig på.

– Det är bjud tv. Det är charmigt att de tappar bort sig.


Varför har vi inte journalister som programledare? frågade Fredrik Virtanen.
– Det är en fråga som vi också ställer oss. Jag tycker att Gina har gjort ett bra jobb och jag tycker att Lena Philipsson var grym som programledare. Det är klart att det kan gå. Men ibland känns det som man förringar hantverket, säger Sofia Wistam.

– Man blir lite bitter. Det är en yrkeskunnighet och kunskap. jag kan inte steppa, fyller Kattis Ahlström som var programledare för Eurovision Song Contest år 2000 och som numera är generalsekreterare på Bris.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.