tisdag7 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

TV3 dräneras på tunga namn

Publicerad: 31 juli 2014, 11:49

Profilerna som lämnat TV3.

Foto: Resumé, SVT och MTG.

En rad profiler har lämnat TV3 på senare år – och i dag blev det officiellt att även Adam Alsing försvinner. – Vi ser det som en möjlighet för nya namn att ta sig fram, säger Karin Stjärne, programdirektör för MTG TV.

Ämnen i artikeln:

Adam AlsingSBS DiscoveryLeif GW PerssonTV3Hasse AroRenée NybergKanal 5Karin Stjärne

MH

Magnus Helander


Leif GW Persson och Hasse Aro, lämnade Efterlyst för jobb på SVT respektive TV4. Renée Nyberg har gått till TV4, Mathias ”Lyxfällan” Andersson till SVT och nu alltså Adam Alsing till SBS Discovery.

Det är tunga namn som försvunnit och som inte ersätts i en handvändning. Samtidigt har rivalen SBS Discovery, som nu plockar in Adam Alsing, fyllt på med Carina Berg, Christine Meltzer och en rad sportprofiler.

– Men sådant går i cykler. Jag tycker att det är bra för programledarna att få röra på sig och jag är inte orolog över det här. Långa avtal kan begränsa programledarare och vi ser det här som en möjlighet att hitta nya nya förmågor, säger Karin Stjärne.

Hon menar att programledarskapet har förändrats på senare år. De traditionella programvärdarna har allt mer ersatts av andra typer av profiler.

– Vi har exempelvis lyckats bra med Plura och Kjell Bergqvist, och i England ser man en utveckling där mer journalistiskt drivna namn, som blivit kända för att ha drivit en speciell fråga, får utrymme.

För TV3 är det också viktigt att hitta yngre personer som målgruppen kan identifiera sig med, förklarar Karin Stjärne.

– Vi har ett särskilt koncept för det – ”Zeeland” – där vi jobbar med att få unga att jobba med framtidens tv.

Men det måste väl vara viktigt att ha programledare som är välkända och populära?
– Det är viktigt med programledare som publiken tar på allvar, och där tycker jag att SVT har gjort ett bra jobb som exempelvis plockat upp Gina Dirawi.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev