Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

TV3 kör svensk Bachelorette

Publicerad: 15 oktober 2010, 12:14

TV3 drar igång en storsatsning och kör en svensk version av amerikanska programmet Bachelorette: – Det har blivit flera bröllop genom den amerikanska serien. Så vi satsar på äkta känslor. Det ligger rätt i tiden, säger Iréne Lindblad, programdirektör på MTG TV.

Ämnen i artikeln:

Kanal 5Bachelorette

KB

Karl-Johan Byttner


Amerikanska Bachelorette får en svensk version i TV3 till våren.

Nu drar alltså TV3 igång en svensk version av den amerikanska ABC-serien Bachelorette. Totalt ska man hitta 28 män och casting har precis inletts. Inspelningarna sker utomlands:
– Vi plockar fram ett romantiskt kort i vår. Det blir som Ensam mamma söker. Sol, ute i vida världen och kärlek när den är som bäst, säger Iréne Lindblad.

Huvudpersonen, kvinnan, är redan utsedd, men TV3 vill inte ge något namn i detta skede:

– Det är en fantastisk tjej så mycket kan jag säga. Men jag får be om att få återkomma längre fram med närmare detaljer kring henne, säger Iréne Lindblad.

Sedan tidigare har Kanal 5 visat både den amerikanska versionen av The Bachelor och The Bachelorette samt även producerat en  svensk version av The Bachelor.

Det låter som att ni tar upp en gammal tråd?
– Det stämmer, men en del format behöver vila lite och sedan kan de plötsliga ligga väldigt rätt i tiden. Det här handlar ändå om att hitta någon att dela sitt liv med. Så det blir en härlig eskapism i vår och det är helt rätt tid att ta tillbaka formatet, säger Iréne Lindblad.

Om allt vill sig riktigt väl hoppas Iréne Lindblad att bröllopsklockorna kommer att ringa:
– Vi vill att hon verkligen ska hitta sin drömman. Men det är bara en bonus så att säga. Absolut inget krav, säger Iréne Lindblad.

Det är Titan Television som producerar Bachelorette för TV3. Inspelningarna inleds i november.

– Det känns verkligen jätteroligt att få producera detta. Så jag är spontant lycklig, säger Thomas Hedberg, vd på Titan Television.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev