Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

TV3:s kickoff-avdrag underkänns

Publicerad: 29 juli 2010, 11:25

Kanalen hävdar att de höll en konferens. Skatteverket menar att det i själva verket rörde sig om en fest, och underkänner avdrag på närmare en halv miljon kronor.


Ämnen i artikeln:

TV3MTG

Manfred Aronsson, chef för MTG Sverige. Foto: Hanna Teleman.

Kick-offen anordnades på Skåvsjöholm i Åkersberga den 21 och 22 augusti i fjol. Deltagarna från TV3 och TV6 fick bland annat en kurs i drinkblandning, DJ-uppträdande och ett framträdande av ”Landslaget”.

TV3 säger till Skatteverket att ”drinkskolan ingick inte i konferenstiden. Den genomfördes i anslutning till måltid torsdagen den 21 augusti. De anställda fick se hur en professionell bartender blandar drinkar”.

De säger även ”TV3 anser sammanfattningsvis det vara felaktigt att reducera avdragsrätten för konferensen på Skåvsjöholm”.

Men Skatteverket fastslår i sitt beslut att endast 3,5 timmar har ägnats åt konferensverksamhet och att huvuddelen av kostnaderna för kick-offen har gått till logistik, middag och festligheter. I inbjudan till de anställda nämns heller inget om några konferensaktiviteter

Därför hävdar Skatteverket att det främst rör sig om en påkostad personalfest med inslag av konferens.

TV3 tillåts dra av 25 procent av den totala kostnaden på 667 878 kronor. De resterande 475 500 kronorna underkänns som avdragsgilla och därmed påförs ett skattetillägg på 40 procent.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

TV3MTG

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.