Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

TV

TV3 sänder dokumentär med prinsens flickvän

Publicerad: 9 december 2013, 13:32

Renée Nyberg reser till Kapstaden i Sydafrika i ett program där hon möter grundarna bakom organisationen Project Playground: pins Carl Philips flickvän Sofia Hellqvist och Frida Vesterberg. Tittarna får följa deras verksamhet i kåkstaden Langa där de hjälper utsatta barn. Dokumentären visas den 16 december på TV3.


Ämnen i artikeln:

TV3Sofia HellqvistRenée Nyberg

Sofia Hellqvist och Frida Vesterbergs dröm var att bygga upp en verksamhet för de mest utsatta barnen, en dröm som alla dömde ut som omöjlig och livsfarlig.

Idag har de 25 anställda i kåkstaden Langa utanför Kapstaden och över 300 registrerade barn i verksamheten. Project Playgrounds arbetar att ge barn och ungdomar en trygg plattform att utvecklas på genom olika program och aktiviteter som exempelvis dans, fotboll och läxläsning. Barnen får chansen att bygga upp sin egen självbild, och man fångar även upp dem som fallit igenom samhällets skyddsnät.

– Det är fantastiskt att se hur de här barnen utvecklas mellan varje gång jag är nere och jobbar i Sydafrika. Jag är glad över att vi så konkret kan ge barn bättre möjligheter i livet genom en meningsfull och trygg fritid, säger Sofia Hellqvist i ett pressmeddelande.

Project Playground har också utvecklat programmet Play on Wheels för barn med funktionsnedsättning – en grupp som löper hög risk att isoleras. Ett av dessa barn är Yolanda, en gravt funktionsnedsatt flicka som lever med sin ensamstående mamma och sina två syskon. Fridas Vesterbergs personliga engagemang har resulterat i att hon nu är gudmor till Yolanda och hennes syskon.

– Det är tack vare Yolanda som vi fick chansen att öppna Play on Wheels. Tanken är att ingenting är omöjligt. Barnen ska få leka, lära och känna precis som alla andra barn. Om det händer mamman något så vill jag ta ansvar för Yolanda och hennes syskon, säger Frida Vesterberg i ett pressmeddelande.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.